Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. © ANP

Marcouch voor driedaags bezoek in Arnhems zusterstad Wuhan

ARNHEM - Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, is op bezoek in Wuhan de Chinese partnerstad van Arnhem. Hij is daar drie dagen voor de viering van de stedenbanden die de Chinezen met plaatsen op de hele wereld hebben. 

De viering van die vriendschap is toevallig aan de vooravond van een Gelderse handelsmissie (van 20 tot 24 november) naar de meer dan tien miljoen inwoners tellende Chinese metropool. Namens Arnhem neemt wethouder Ron König (Economie) deel aan die missie, die ook de stad Yichang aandoet. 

Marcouch zal de Arnhemse gemeenteraad eind november op de hoogte brengen van zijn bevindingen in Wuhan, zegt hij toe hij in een e-mail aan de fractievoorzitters in de Arnhemse gemeenteraad die zaterdagavond werd verstuurd. 

Sinterklaas

De burgemeester en zijn gevolg zijn zondag vertrokken. Het bezoek aan de Chinese partnerstad duurt tot en met woensdag. Marcouch is op tijd terug in Nederland om zaterdag samen met de kinderen van Arnhem Sinterklaas in te halen op de Rijnkade, belooft hij. 

Wuhan heeft behalve met Arnhem banden met nog zestien steden in de wereld. Dat zijn Oita (Japan), Pittsburgh (VS), Duisburg (Duitsland), Manchester (Groot-Brittannië), Galati (Roemenië), Kiev (Oekraïne), Khartoum (Sudan), Gyor (Hongarije), Bordeaux (Frankrijkt), Cheong Ju (Zuid-Korea), Sankt Polten (Oostenrijk), Christchurch (Nieuw-Zeeland), Markham (Canada), Borlange (Zweden), Kopavogur (IJsland) en Ashdod (Israël).

Volledig scherm
Wuhan, Arnhems zusterstad in China sinds 1999. © Getty Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.