Kunst op de muren in de fietstunneltjes naar de Berenkuil onder het Airborneplein, hier op archiefbeeld, verwijst naar de Slag om Arnhem. Maar er is meer nodig, vindt Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunst op de muren in de fietstunneltjes naar de Berenkuil onder het Airborneplein, hier op archiefbeeld, verwijst naar de Slag om Arnhem. Maar er is meer nodig, vindt Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch. © Gerard Burgers

Marcouch wil in de Berenkuil meer aandacht voor Slag om Arnhem. ‘Vertel verhalen van toen, óók die van burgers’

ARNHEM - De geschiedenis van de Slag om Arnhem moet in de stad beter worden uitgedragen. Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch broedt op een plan om in de Berenkuil, waar het Airbornemonument staat, nadrukkelijker te vertellen wat er in september 1944 is gebeurd op en rond de Arnhemse Rijnbrug.

4 reacties

 • Geert Vierwind

  2 maanden geleden
  Laten wij deze plaats houden zoals die is. Te veel is niet goed. Ter herinnering aan Piet van Leeuwen. Die heeft geijverd voor de herinnering en gevraagd heeft voor aandacht andere plaatsen in Arnhem.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Ceciel, ik weet dondersgoed dat de Berenkuil niet voor auto's is maar het Airbornemonument is een overblijfsel uit de oorlog en om daar allerlei toestanden bij te zetten lijkt mij niet handig, zoveel ruimte is daar helemaal niet. Vrijwel alles naast de brug is kapotgeschoten in de oorlog dus kan dat prima in het park omdat daar veel meer ruimte is en ook veiliger voor bezoekers.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Els, je bent abuis Dat verkeersplein waar je op doelt heet het Airborneplein. De Berenkuil ligt daaronder en is alleen toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers. Ook staat daar het Airbornemonument, die pilaar die voor de oorlog bij het paleis van justitie hoorde. Prima herdenkingsplek dus.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Lekker slim, de Berenkuil is een verkeersplein. Zet monumenten maar in het park daar is veel meer plaats.

In samenwerking met indebuurt Arnhem