Marloes weet het zeker: deze drol is van een wolf

ARNHEM - Marloes Kamerich is er van overtuigd: de drol met hertenhaar, die ze zondag samen met haar vriend aantrof in de buurt van Terlet, is van een wolf afkomstig. En de sporen die ze op dezelfde plaats waarnam, komen ook van dit dier.

Volledig scherm
Pootafdrukken aangetroffen in de natuur bij Terlet. © Marloes Kamerich

Leo Linnartz van organisatie Wolven In Nederland heeft zijn twijfels, maar als de Arnhemse Kamerich gelijk heeft, betekent het dat ergens op de Veluwe nog steeds een wolf rondloopt. Voorbij de helft van oktober werd het beest voor het eerst gespot, een week nadien droogden de meldingen bij Wolven in Nederland op.

Geroken
,,Ik heb de drol bekeken’’, zegt Kamerich, afgestudeerd in natuur- en landschapsbeheer. ,,Ik weet zeker dat die niet van een hond afkomstig is. Hondenpoep stinkt.'' Ze gelooft ook niet dat de pootafdrukken die ze vond van een hond zijn. ,,Het spoor loopt heel recht en de afdrukken zijn meer ovaal dan rond. Dat zou anders zijn als het om een hond zou gaan.’’

Ondersteunend bewijsmateriaal werd geleverd door Arnhemmer Hans Jungerius, die ter hoogte van dezelfde locatie ook pootafdrukken fotografeerde. En dan is er nog de waarneming door Arnhemmer Henk Velthorst van een dood reetje, bijna twee weken geleden, tussen de Deelenseweg en de Kemperbergerweg bij Schaarsbergen. Uit het achterwerk en de rug van het beest was een stuk weggevreten.

Volledig scherm
De keutel waarvan Marloes Kamerich denkt dat die van een wolf is. © Marloes Kamerich

Niet overtuigend
Voor Linnartz van Wolven In Nederland is één en één niet altijd twee. ,,De pootafdrukken zijn weinig overtuigend’’, zegt hij na bestudering van de foto's. Linnartz betreurt dat het aangevreten ree niet meteen bij Wolven In Nederland is gemeld en dat er geen foto's van zijn.

,,Er zijn veel dieren op de Veluwe die dode reeën aanvreten, zoals vossen en zwijnen. Door meteen goed sporenonderzoek ter plekke uit te voeren, is af te leiden of het dier door wolf gedood is of niet.’’

De keutel met haar ziet er volgens Linnartz spannend uit, op de foto. ,,Die zouden we graag willen ontvangen om hem te onderzoeken. Misschien is zelfs DNA-onderzoek nog mogelijk.’’ Helaas heeft Kamerich de keutel niet veilig gesteld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.