Martien Hontelez met zijn zelfgemaakte klanktafel, een soort massagetafel (van hout) waaronder snaren zitten. De therapeut brengt de snaren in trilling. Op de tafel ligt de cliënt.
Volledig scherm
PREMIUM
Martien Hontelez met zijn zelfgemaakte klanktafel, een soort massagetafel (van hout) waaronder snaren zitten. De therapeut brengt de snaren in trilling. Op de tafel ligt de cliënt. © Marc Pluim

Martien Hontelez uit De Steeg bouwt klanktafels: klank en trilling als therapie

DE STEEG - Je gaat liggen. De hardheid van de tafel wordt enigszins verzacht door een kleed. Op de grond, min of meer onder de tafel, zit de therapeut. Hij brengt de snaren die aan de onderkant van de tafel zijn gespannen in trilling. Je voelt de trilling door je hele lijf. En je hoort het doordringende geluid dat de tientallen snaren samen produceren. Een monotoon geluid, want de snaren zijn allemaal in dezelfde toon gestemd. Desondanks hoor je meer dan één toon. Er klinken ook boventonen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.