De Mercedes Sprinter. Gewild bij kopers van een bestelbus, maar ook bij autodieven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Mercedes Sprinter. Gewild bij kopers van een bestelbus, maar ook bij autodieven. © PR

Massale diefstal van Mercedes-busjes in Oost-Nederland, verdubbeling in Arnhem

ARNHEM - Bestelbusjes van het type Mercedes Sprinter worden de laatste maanden massaal gestolen. En niet alleen in de regio Arnhem. ,,Zeker in Oost-Nederland gaat het helemaal mis.”

7 reacties

 • gert-jan dunnewold

  4 jaar geleden
  Wanneer gaat de politie Arnhem nou eindelijk eens camera’s in onze bedrijfswagens monteren... lijkt me de enigste kans om ze te pakken! T is mijn 2e al binnen 10 jaar... je kunt wel stoppen met je bedrijf als kleine zelfstandige :-(
 • HJS

  4 jaar geleden
  Sssst Gerrit, dat mag je niet  zeggen... Dat is discriminatie en stigmatiserend!! En dan zeggen we ook maar niks over het rovende Roma gezin met valse Italiaanse documenten wat er met de kindjes opuit trok om spullen te roven van vakantiegangers uit auto's en campers..Gewoon de andere kant uit kijken en niks zeggen. Gaat het vanzelf over.
 • Stuurman07

  4 jaar geleden
  Om zaken toch even in perspectief te zetten: De afgelopen 20 jaar is het aantal autodiefstallen in Nederland enorm afgenomen. De laatste 7 jaar zelfs met 40% ! We behoren nu samen met Duitsland tot de landen in Europa met de laagste diefstalpercentages. In Engeland zijn er geen directe verbindingen met Polen maar ligt het percentage duidelijk hoger dus die Poolse grens is hierin helemaal niet zo belangrijk. Met die Mercedes Sprinters is er blijkbaar wel iets aan de hand dat sterk afwijkt van de trend.
 • Ruud Andriessen

  4 jaar geleden
  Men kan een versnellingsbakslot laten monteren en opvoeren als kleinschaligheidsinvestering. Is nog aftrekbaar ook. Het werkt prima en er zijn gecertificeerde dealers die zo'n slot graag bijna onzichtbaarwillen monteren op de Sprinter.
 • BurgeR

  4 jaar geleden
  Een pincode voor het starten, kan dat niet?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.