Koeien lopen in de wei grazen bij een boerderij langs de snelweg A12. Inzet: Valentijn Wösten.
Volledig scherm
PREMIUM
Koeien lopen in de wei grazen bij een boerderij langs de snelweg A12. Inzet: Valentijn Wösten. © DG

‘Meeste boeren zonder vergunning zijn niet zielig’; stikstofstrijders naar rechter omdat provincie niet ingrijpt

Boeren die door een uitspraak van de rechter in 2019 plots geen vergunning meer hebben om stikstof uit te stoten, worden gezien als belangrijke slachtoffers van de stikstofcrisis. Maar een groot deel van deze PAS-melders hebben helemaal geen recht op een vergunning.

21 reacties

 • andre michels

  1 week geleden
  150 jaar geleden was er al een overschot aan melk! De zogenaamde melkplas. Toen zijn ze er maar kaas van gaan maken! Dus het aanbod is vandaag de dag nog steeds groter dan de vraag! Rare bedoeling!!!!!!
 • Leos Vriend

  1 week geleden
  @Ceciel, goudomrand?? nee, lees eens hoe v Wal die goudomrande regels inkleed, er wordt tot max 60% van de vrije waarde vergoed. Ofwel, jij hebt een huis dat 500000 waard is, de overheid vindt dat dat huis niet meer mag, en bied je 300000 , ga je daarmee akkoord?
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  Nou @Richard, bij mijn weten staat er voor de boeren die met hun bedrijf een goudomrande financiële regeling klaar. Dat krijg ik niet hoor, als ik moet stoppen met werken. En trouwens, het niet òf de boeren òf de industrie en vliegverkeer. Het is en-en.
 • Richard Huisman

  1 week geleden
  Ceciel buijser .als jij ontslag krijgt dan kom je in de ww dus altijd geld.en boer die moet stoppen krijgt niks tot als zn bezittingen en geld op is dan heeft i recht op bijstands uitkering .laat ze eerst de grote fabrieken en luchtvaart maar aanpakken .die vervuilen het meest .
 • Peter Wadi

  1 week geleden
  Prima deze rechtzaken alleen de provincie moet zich diep schamen. Overal waar het CDA de hand in heeft worden de regel opgerekt anders uitgelegd en vooral de andere kant op gekeken. Gewoon handhaven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem