Milieuzone: 'Er ligt een zwart laagje op de terrastafels'

videoARNHEM - Elke dag als hij zijn terrastafels schoonmaakt ziet John Schoorl van lunchroom Duo de gevolgen van de constante stroom uitlaatgassen. ,,Er ligt elke keer een dun zwart laagje op de tafels. Elke dag. Daarom is het goed dat er wat gaat gebeuren.’’

Zijn lunchroom ligt op misschien wel het vuilste stukje Arnhem, op de hoek van de Steenstraat met de Velperbuitensingel. ,,Zelf heb ik een oude diesel bestelbus, dus ik moet mijn papieren wel even nakijken of ook ik straks de milieuzone niet meer in mag. Dan heb ik namelijke wel een probleem’’, zegt Schoorl.

Arnhem heeft maandagavond besloten om per 1 januari 2019 geen oude vuile dieseltjes meer toe te laten tot de centrumring en de binnenstad. Het gaat om diesels van voor 2005. 

,,Te snel en te rigoreus. Mensen hebben geen tijd om maatregelen te nemen’’, zegt Fred ter Hennepe uit Oosterbeek. Zelf rijdt hij een auto met een benzine-motor.

Volledig scherm
Fred ter Hennepe vind de nieuwe maatregel van de gemeente Arnhem te rigoreus. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.