Tijd om afscheid te nemen van het stoffen mondmasker?
Volledig scherm
PREMIUM
Tijd om afscheid te nemen van het stoffen mondmasker? © Raphaël Drent

Miljoenen medische mondmaskers heeft Nederland in opslag, waarom gebruiken we ze niet? ‘Pas als het nodig is, trekken we ze uit de kast’

Mensen met beroepen die niet altijd genoeg afstand kunnen houden, zoals conducteurs en leraren, moeten betere beschermingsmiddelen krijgen. Vervang de niet-medische mondkapjes waar zij vaak nog mee rondlopen door medische exemplaren, zoals FFP2-maskers.

6 reacties

 • Willem Dijkman

  1 maand geleden
  Dus de dag nadat de regering is gevallen vinden we ineens miljoenen mondkapjes in de kast. Wie heeft die zo lang verstopt gehouden en waarom?
 • H. Berkman

  1 maand geleden
  De kop klopt niet Is niet pas als het nodig is maar pas als het te laat is
 • D.Oetinchem

  1 maand geleden
  Waarschijnlijk heeft de politiek belang bij de verkoop van de niet medische mondmasker. Hier wordt gigantisch aan verdient, waarschijnlijk ligt dit lager dan bij de medische mondmasker. Daar gaan we weer, het draait om belangen en geld. Corona lijkt bijzaak.
 • Wesdorp

  1 maand geleden
  En maar opslaan, echt Rutte. En maar zeggen we hebben genoeg, maar niet gebruiken. Zoveel mogelijk geld uit slaan !!!!!!!!!!!!
 • De papa

  1 maand geleden
  FFP2/KN95 (wit puntig masker) is niet medisch maar wordt medisch ingezet omdat het de inadem filtert. Het biedt de best mogelijke bescherming. De platte maskers zijn om bacteriën in de uitadem van de drager te filteren. Mits medische kwaliteit (type I, II en IIR). De niet medische kwaliteit uit de supermarkt (overheidsbeleid) is placebo. Zijn smogmaskers. Zelfs Chinese overheid adviseert haar burgers medische kwaliteit.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Arnhem e.o.