Roy Janssen (links) en Jelle Maters van het OBC in Huissen nemen deel aan de regionale voorronde van het NK-Metselen bij leerbedrijf ReVaBo in Oosterbeek.
Volledig scherm
Roy Janssen (links) en Jelle Maters van het OBC in Huissen nemen deel aan de regionale voorronde van het NK-Metselen bij leerbedrijf ReVaBo in Oosterbeek. © Marc Pluim

Millimeterwerk op voorronde NK-Metselen in Oosterbeek

OOSTERBEEK - Gert-Jan Pater uit De Klomp heeft de regionale voorronde van het NK Metselen in Oosterbeek gewonnen. Dat werd gehouden bij leerbedrijf ReVaBo. Pater zit op het Van Lodenstein College in Hoevelaken.

Ook Jelle Maters (op de foto rechts) uit Gendt viel in de prijzen. Hij werd derde. Vmbo-leerling Maters zit op het OBC in Huissen en was tijdens het metselen al tevreden over zijn metselwerk. ,,Ik moest wel even nadenken of ik mee wilde doen, want het is best spannend. Maar nu ik er ben ook heel erg leuk.'

Schoolgenoot Roy Janssen uit Doornenburg (links op de foto) was ook een van acht deelnemers aan deze voorronde. Hij vermoedde al dat hij het niet zou halen. ,,Ik heb te veel cement gebruikt, dan krijg je vlekken op de muur'', bekritiseerde Janssen zijn eigen werk. 

Aan de voorronde deden leerlingen uit Ede, Barneveld en Hoevelaken mee. De landelijke finale heeft van 11 t/m 13 april  in Leeuwarden plaats. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.