Volledig scherm
Mango. © Tom Hayes

Modewinkel Mango in Arnhem dicht

ARNHEM - Damesmodezaak Mango, gevestigd aan de Roggestraat in het centrum van Arnhem, is per direct gesloten. De reden is onbekend, zo vertelt een medewerker van Mango Nederland: ,,Het was voor ons ook een verrassing.’’

De Spaanse modeketen, met wereldwijd zo'n 2.700 vestigingen waarvan 40 in Nederland, verkeert al langer in zwaar weer. 

Als gevolg van de concurrentie van online winkels en de intrede van prijsvechters als Primark maakte de modeketen de afgelopen vijf jaar in Nederland steevast verliezen. 

Vorige zomer leek het tij even gekeerd, nadat het moederbedrijf aankondigde voor het eerst weer een kleine winst te hebben geboekt. Toch bleef Mango vestigingen in Nederland sluiten, zo nam de keten in december 2017 afscheid van de 800 vierkante meter grote flagshipstore in Almere. 

Het hoofdkantoor in Spanje was maandag niet bereikbaar voor commentaar. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.