Mogelijk toch hangende verlichting in Weverstraat

OOSTERBEEK - De Weverstraat in Oosterbeek krijgt mogelijk toch hangende verlichting. Wethouder Wendy Ruwhof komt de bewonersgroep die is betrokken bij de herinrichting van de straat tegemoet.

Ruwhof laat nu al onderzoeken of de gevels in de Weverstraat geschikt zijn om het gewicht van over de straat gespannen hangende verlichting te dragen.

Partij

Mocht dat onderzoek positief uitvallen, dan wil ze ook proberen het benodigde geld te vinden. ,,We zijn momenteel bezig een partij te vinden die de verlichting in de hele gemeente onder zijn hoede neemt. Flexibiliteit is daarbij een belangrijke voorwaarde. Daar hopen we in maart duidelijkheid over te hebben. Dan komt ook de hangende verlichting aan de orde, niet alleen in de Weverstraat in Oosterbeek, maar ook in de Dorpsstraat in Renkum.’’ 

Verstandig

Rob van der Zon, één van de woordvoerders van de bewonersgroep Weverstraat, is blij met de opstelling van de gemeente. ,,Goed om te merken dat ze een verstandige keuze maken. Niet alleen voor het aangezicht, ook op het punt van energie. We hebben het over led-verlichting, modern en energie-zuinig. De huidige verlichting kan alleen aan of uit, de nieuwe kan ook alles daar tussen in en is ook veel energiezuiniger. Daarmee past het ook bij de gemeentelijke milieudoelstellingen.’’

Volledig scherm
Hangende straatverlichting in de Weverstraat in Oosterbeek in jaren vijftig van de vorige eeuw. © Lex Halsema
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.