Arnhemse moslims gaan met hun actie op het Land van de Markt in Arnhem onder meer Amsterdam achterna, waar vrijwilligers van Milli Görüş Nederland vorig jaar al rozen uitdeelden aan voorbijgangers en in gesprek gingen met medeburgers. Archieffoto: Marco Okhuizen
Volledig scherm
Arnhemse moslims gaan met hun actie op het Land van de Markt in Arnhem onder meer Amsterdam achterna, waar vrijwilligers van Milli Görüş Nederland vorig jaar al rozen uitdeelden aan voorbijgangers en in gesprek gingen met medeburgers. Archieffoto: Marco Okhuizen © Marco Okhuizen

Moslims zeggen 'hallo' in centrum Arnhem

ARNHEM - 'Hallo, wij zijn moslims'.  Onder dat motto gaan moslims uit Arnhem zich op zaterdag 7 april op het Land van de Markt in de binnenstad voorstellen aan passanten en rozen en flyers uitdelen. 

26 reacties

 • Kaat

  3 jaar geleden
  OK, alle katholieken moeten dus afstand nemen van de acties van de IRA? Alle basken nemen afstand van de ETA. Man man. Waarom moet mijn moslim buurman die totaal vredelievend is afstand nemen van iets dat een idioot die een aanslag pleegt uit naam van, toevallig, hetzelfde geloof. 
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  @Kaat, ik verontschuldig me alleen voor dingen die ik zelf gedaan heb, want niemand hoeft zich te verontschuldigen voor iets wat anderen doen of hebben gedaan. Gaat in deze discussie ook niet om verontschuldigen maar om kleur bekennen. Bijvoorbeeld Bush c.s. zijn wmb oorlogsmisdadigers en absoluut geen reden om met een kruis om mijn nek rozen of wat dan ook aan moslims uit te gaan delen.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Je slaat de plank een beetje mis met deze opmerking niet? De opmerking ging niet over het afstand nemen van de daden van andere mensen met dezelfde huidskleur of nationaliteit. Maar om de acties die anderen gepleegd met uit naam van het geloof. Geloof is een keuze, je huidskleur niet.
 • Christine244

  3 jaar geleden
  Wat is dit nu een flauwe reactie op tgm. Als ze afstand hebben gedaan van Turkije je vaderland is er ook geen reden tot actie. Dan lijkt het mij nu je Nederlander bent dat je opkomt en/of eventueel actie voert als het al nodig is voor Nederlandse kwesties. Over problemen wat er zich hier speelt? Lijkt me veel belangrijker vindt het nogal vreemd.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Waarom moeten zij afstand nemen van iets waar zij niks mee te maken hebben!? Ga je geheid een reactie krijgen met ja maar dat doen de terroristen toch in de naam van islam! De priesters en ander hooggeplaatste misbruiken ook kinderen in de naam van de geloof zo kunnen zij ook komen! Neem daar eens afstand van. 
 1. Rijke Randstedelingen hunkeren naar ‘coronavillaatje’ voor erbij op de Veluwe
  PREMIUM
  3

  Rijke Randstede­lin­gen hunkeren naar ‘coronavil­laatje’ voor erbij op de Veluwe

  De coronacrisis zorgt voor een run op kapitale woningen op de Veluwe vanuit de Randstad. Opgesloten in hun dure stadspanden vinden 'grachtengordelmiljonairs’ daar de rust en de ruimte waarnaar ze zo hunkeren. Makelaars spreken van een ‘gekkenhuis’. ,,Soms hebben we dertig kijkers per pand, allemaal uit het westen.’’ Nieuwste trend: een miljoenenvilla als ‘huisje voor erbij’.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Agenten zoeken naar slachtoffer van beroving in Sonsbeekpark
  Play

  Agenten zoeken naar slachtof­fer van beroving in Sonsbeek­park

 2. Politie: Wie weet er meer van autobranden in Wijchen?
  Play

  Politie: Wie weet er meer van autobran­den in Wijchen?

Arnhem e.o.