Volledig scherm
Burgemeester Schaap en Jos Buijs kijken op naar het gedicht van dorpsdichteres Bianca Hendriks. © Gert Budding

Multifunctioneel centrum Doelum in Renkum officieel geopend

RENKUM - Burgemeester Agnes Schaap en voorzitter Jos Buijs van de beheersstichting Doelum hebben zaterdag het nieuwe Renkumse multifunctionele centrum Doelum officieel geopend. Dat deden zij door de Renkumse vlag weg te trekken van een gedicht van dorpsdichter Bianca Hendriks, dat op de muur was gekalligrafeerd.

Burgemeester Schaap noemde Doelum in haar toespraak 'een prachtig complex dat zijn weerga niet kent'. ,,Ik ben, sinds ik burgemeester ben, bij veel inwoners op de koffie geweest en vaak krijg ik te horen: alles gebeurt in onze gemeente maar in Oosterbeek. De opening van Doelum laat zien dat dat echt niet het geval is.’’

Doelum is in feite al vier weken open. De bouwtijd was zeventien maanden, in plaats van de verwachte twaalf.  Al eerder gaf wethouder Erik Heinrich aan daar geen werk van te zullen maken. ,,Het gebouw moet keurig in alle rust worden voltooid.’’

Ook nu wordt nog aan verbeterpunten gewerkt. Zo worden de balustrades in de sporthal en het zwembad nog verbeterd, want de dicht op elkaar geplaatste platte spiralen belemmeren het zicht van de toeschouwers. Hiervoor in de plaats komen wellicht glazen panelen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.