Volledig scherm
Uitzicht op de Rijn vanuit de Rijnzaal in Museum Arnhem. © PR

Museum Arnhem op zoek naar de mooiste foto's van de Rijn

ARNHEM - Museum Arnhem, het museum met het mooiste rivieruitzicht van Nederland, heeft een fotowedstrijd uitgeschreven met het doel de mooiste foto's van de Rijn te verzamelen.  

Tot 1 juli kunnen mensen met een camera hun shot van de Rijn via de hashtag #aanderijn op social media delen.  In de wedstrijd zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder een museumjaarkaart. Van de beste ingezonden foto's stelt het museum een expositie samen, die van de zomer in cultureel centrum Rozet in de Arnhemse binnenstad is te zien. 

Reportage

Bovendien maken de beste fotografen kans op een plaatsje in dagblad de Gelderlander. Dat stelt in samenwerking met het museum uit de mooiste foto's een reportage samen. 

Idee

Het museum kwam op het idee van de wedstrijd omdat veel bezoekers foto's gemaakt vanuit de Rijnzaal delen via sociale media. Die zaal, in 1956 door architect Frits Eschauzier toegevoegd als onderdeel van de toenmalige uitbreiding van het museum, biedt een onovertroffen uitzicht over de Rijn en zijn uiterwaarden, met de blik richting de spoorbrug tussen Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid en de Westerbouwing bij Heveadorp. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.