Arnhems oudste trolleybus, de '101', doet bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart dienst als mobiel stemlokaal.
Volledig scherm
Arnhems oudste trolleybus, de '101', doet bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart dienst als mobiel stemlokaal. © Hans Broekhuizen

Museumtrolley 101 als mobiel stemlokaal door Arnhem

ARNHEM - De '101', de museumtrolleybus van Connexxion, wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart in Arnhem ingezet als mobiel stembureau. De bus zal op diverse plekken in de stad opduiken, zodat kiezers er hun stem kunnen uitbrengen.

8 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  JvV Mooi wie een aan twee miljoen heeft kant dat ook schenken aan mensen die verdoemd zijn aan de voedselbanken in Arnhem .Laat bus vervoerder breng de kosten maar betalen .Of verkoop deze mooie ouden bussen van Arnhem .
 • SRB

  4 jaar geleden
  Bedoel je de resterende museumtrolleys van de SVA? Als het waar is wat je zegt is dat goed nieuws. Maar ik heb liever een bron die dit kan bevestigen dan een internetreactie. Dus inderdaad, vertel...
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  LWelke andere vijf, vertel. Het zou mooi zijn als één van de drie tegen die tijd zou kunnen rijden. Er zal nog heel veel water door de Rijn stromen voor het zover is. Voorlopig staan er drie trolley's en  plukbussen weg te rotten in een onverwarmde vochtige loods. Plannen zat, inzet genoeg, er wordt gepraat en gesproken maar de gemeente Arnhem doet niets het bedrijfsleven doet niets de bevolking interseert het niet omdat ze niets weten. Kortom wie heeft er ruimte zodat aan deze bussen gewerkt kan worden. Wie heeft er 1 á 2 miljoen over om deze prachtig exemplaren te behouden voor de toekomst.
 • Belarus

  4 jaar geleden
  Zeg anoniem ik weet niet hoe dom je bent, maar dit is wel een hele domme opmerking! Het is namelijk een bus op elektriciteit ! Deze heeft dus geen uitstoot! 
 • Belarus

  4 jaar geleden
  Leuk! We zijn trots op de 101 en de andere 5 trolleys die in 2019 weer rijvaardig zullen zijn. Evenals bus 61. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.