Na de tranen van Maria ‘mooier bos dan ooit’ op landgoed Warnsborn

VideoARNHEM - Het landgoed Warnsborn in Arnhem krijgt nieuw bos. Medewerkers van Geldersch Landschap en Kastelen (GLK) zijn gisteren begonnen met de aanplant van inheemse bomen en bessendragende struiken achter het Karmelitessenlaan in Schaarsbergen.

Omwonenden van het landgoed treurden in december 2018 nog over de kap van een deel van het bos achter hun huizen. Bij GLK hopen ze het verdriet te stelpen met de boodschap dat alles ‘mooier en gevarieerder dan ooit’ terug komt.

Terreinmedewerkers Johan Ruys en Roy Ruysch zijn druk in de weer om de vlakte te beplanten met nieuwe soorten. ,,We maken een mooie zoom langs de randen met onder andere de kardinaalsmuts, de hazelaar en de Gelderse roos”, vertelt Ruys. Hij schetst een zee van bloemen en bessen die over een paar jaar veel vogels zullen aantrekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.