Natuurbrand bij Schaarsbergen onder controle

Update/VideoARNHEM - De brand op de Arnhemse Heide is nagenoeg onder controle, laat de brandweer weten. Bij elkaar is een heidegebied met bomen met een omvang van circa 25 hectare verloren gegaan. 

De natuurbrand onstond op het terrein van Defensie in de flanken van de Deelenseweg en de Koningsweg in het noorden van Arnhem. De brandweer rukte uit met vier pelotons met in totaal zestien blusvoertuigen. 

Sterke wind

De brand is rond een uur of twee in de middag gemeld. Aanvankelijk ging het om een perceel van 50 bij 50 meter, maar door de sterke wind breidde het vuur zich snel uit. Brandweerlieden lieten lucht uit de banden van hun voertuigen lopen om in het rulle zand op de heide meer grip te hebben. Zo’n anderhalf uur na de melding was de brand onder controle en kon het nablussen beginnen.

Hoe de brand is ontstaan gaat de Marechaussee onderzoeken.

Volledig scherm
Brandweerlieden proberen de natuurbrand bij Arnhem te bedwingen. © Timo Bouman/Persbureau Heitink
Volledig scherm
De natuurbrand bij Schaarsbergen. © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink
Volledig scherm
© Persbureau Heitink
Volledig scherm
Bosbrand bij Schaarsbergen. © Persbureau Heitink
Volledig scherm
De rookwolken zijn in de verre omgeving te zien. © Anne-Loes Schwadtke-Tieben
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Eusebiuskerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eusebius­kerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’

    ARNHEM - De Eusebiuskerk van Arnhem is dezer dagen het strijdtoneel van drilboren. ,,Het lijkt wel oorlog hier”, lachen de mensen die de grootscheepse restauratie van de kerk in gang hebben gezet vol ontzag. Het eerste gat voor de toekomstige ingang aan de zuidzijde op de Markt is al uitgehakt. Volgende week volgt de tweede gat voor de nieuwe ingang aan de noordzijde, tegenover restaurant Arnhems Meisje.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.