Een mountainbiker op de Veluwezoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mountainbiker op de Veluwezoom. © Erik van 't Hullenaar

Natuurclubs slaan alarm over drukte op Veluwezoom: ‘Mountainbikers jagen overal doorheen’

RENKUM/ RHEDEN - Het loopt de spuigaten uit met de drukte op de Veluwezoom. Vooral mountainbikers verstoren de rust in de natuur tussen Dieren en Wageningen. En dat moet met onmiddellijke ingang stoppen. Dat schrijven vier natuurorganisaties in een open brief aan gemeenten, provincie en de eigenaren van die terreinen.

28 reacties

 • G KEGELS

  9 maanden geleden
  Piet Janssen: Die woningen pakken ze niet, daar moeten ze op wachten. Nieuw beleid.
 • Hennie Brouwer

  9 maanden geleden
  Jo Gun: daarom loop ik niet meer in ons "eigen" bos. Maar op plaatsen die jij aangeeft. Wil alleen maar aangeven dat er erg drukke plaatsen zijn en helaas ook het bos waar wij tegenaan wonen. Ze hebben daar ook mountainbikeroutes aangelegd die dwars door het leefgebied van reeën lopen. Geen ree meer gezien nu men van zonsopgang tot - ondergang er doorheen jagen. Schreeuwend en blerend. Ergelijk.
 • jo Gun

  9 maanden geleden
  beste Hennie Brouwer, als je 5 km het bos in gaat kom je niemand tegen. en zeker buiten het weekend. Maar ja, als je gelijk van de p plaats het bos in loopt dan is het wel druk, te druk. Ik kies dan ook altijd de plekjes uit waar de meute niet komt, en als bij het bos woont dan ken je zelf ook wel plekjes waar de meute niet komt. De mens is gewoon een kudde dier, altijd de andere opzoeken, misschien is er wat te zien.
 • Albert van der Broek

  9 maanden geleden
  Waar zijn de wolven, als je ze nodig hebt!
 • FTM van den Bouwhuijsen

  9 maanden geleden
  Dat mogen ze niet, Paul David. Dat is voorbehouden aan de overheid.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.