Een mountainbiker op de Veluwezoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mountainbiker op de Veluwezoom. © Erik van 't Hullenaar

Natuurclubs slaan alarm over drukte op Veluwezoom: ‘Mountainbikers jagen overal doorheen’

RENKUM/ RHEDEN - Het loopt de spuigaten uit met de drukte op de Veluwezoom. Vooral mountainbikers verstoren de rust in de natuur tussen Dieren en Wageningen. En dat moet met onmiddellijke ingang stoppen. Dat schrijven vier natuurorganisaties in een open brief aan gemeenten, provincie en de eigenaren van die terreinen.

29 reacties

 • G KEGELS

  1 maand geleden
  Piet Janssen: Die woningen pakken ze niet, daar moeten ze op wachten. Nieuw beleid.
 • Hennie Brouwer

  1 maand geleden
  Jo Gun: daarom loop ik niet meer in ons "eigen" bos. Maar op plaatsen die jij aangeeft. Wil alleen maar aangeven dat er erg drukke plaatsen zijn en helaas ook het bos waar wij tegenaan wonen. Ze hebben daar ook mountainbikeroutes aangelegd die dwars door het leefgebied van reeën lopen. Geen ree meer gezien nu men van zonsopgang tot - ondergang er doorheen jagen. Schreeuwend en blerend. Ergelijk.
 • jo Gun

  1 maand geleden
  beste Hennie Brouwer, als je 5 km het bos in gaat kom je niemand tegen. en zeker buiten het weekend. Maar ja, als je gelijk van de p plaats het bos in loopt dan is het wel druk, te druk. Ik kies dan ook altijd de plekjes uit waar de meute niet komt, en als bij het bos woont dan ken je zelf ook wel plekjes waar de meute niet komt. De mens is gewoon een kudde dier, altijd de andere opzoeken, misschien is er wat te zien.
 • Albert van der Broek

  1 maand geleden
  Waar zijn de wolven, als je ze nodig hebt!
 • Robberto K

  1 maand geleden
  Er moeten juist veel meer routes komen voor de mountainbikers.
 1. Fluisterstil de Rijn over met een fonkelnieuwe elektrische veerpont: ‘Het is net een Tesla’
  PREMIUM

  Fluister­stil de Rijn over met een fonkelnieu­we elektri­sche veerpont: ‘Het is net een Tesla’

  RENKUM/HETEREN - Het is even een paar keer een metertje heen en weer manoeuvreren bij de Renkumse veerstoep. Deels gewenning, met zo’n fonkelnieuw elektrisch vaartuig. ,,Deze kant is ook lastiger dan de Heterense veerstoep: hier in Renkum ligt ie iets gekanteld”, zegt Henri Kooijmans. ,,En dan is het waterpeil ook nog eens 75 centimeter boven normaal en dan heb je meer stroming.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.