Een wolf vastgelegd door tientallen fotografen in park De Hoge Veluwe. De tamme wolf moet volgens Natuurmonumenten niet alleen verjaagd kunnen worden, hij moet ook het park uit kunnen vluchten. Fotobewerking door De Gelderlander.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf vastgelegd door tientallen fotografen in park De Hoge Veluwe. De tamme wolf moet volgens Natuurmonumenten niet alleen verjaagd kunnen worden, hij moet ook het park uit kunnen vluchten. Fotobewerking door De Gelderlander. © Patrick van Bakkum

Natuurmonumenten mengt zich in aanpak wolf Hoge Veluwe: ‘zonder snelle actie, dreigt noodzaak afschot’

De wolf die door de provincie met een paintballgeweer beschoten wordt, moet kunnen vluchten uit Park de Hoge Veluwe. Dus moeten hekken van het park opengezet worden.

12 reacties

 • corinne van balen

  2 maanden geleden
  J. Reenen; de wolf mag hier alleen iets "zoeken" als hij/zij iets toe te voegen hebt? Dat is nieuw. Dan kunnen er van ons ook velen gaan....
 • Malaika Steinvoorn

  2 maanden geleden
  Natuurmonumenten heeft hier niets over te zeggen. De wolf was hier vroeger ook al en de mens niet. Ook heeft de wolf niks gedaan. Bovendien als een vlieg dichtbij komt hebben we toch ook geen geweer op dat beest gericht?
 • André Klück

  3 maanden geleden
  Sowieso moeten alle hekken weg. Weg van de Oostvaardersplassen, weg van de Hoge Veluwe, weg van het Deelerwoud, etc. Zet ze alleen om wat je wilt beschermen: vee, oogst, etc. Wild kan alle kanten op, de natuur regelt zichzelf, de mens heeft zich ernaar te voegen. Of dacht je dat we alles konden reguleren?
 • Malaika Steinvoorn

  3 maanden geleden
  De wolf mag geen eens beschoten worden. Het is een bedreigd dier. De hoge Veluwe doet dingen die verboden zijn
 • Jules Vismale

  3 maanden geleden
  @Wim Ter Vrugt, in Nederland lopen helaas ook grote groepen mensen rond die nog veel meer narigheid brengen dan een wolf! Oma's worden tegenwoordig vooral opgelicht door bankpasfraudeurs, kinderen worden steeds agressiever tegen elkaar of door aanranders belaagd en criminelen bestoken huizen en geldautomaten met zware explosieven, kogels en brandstichtingen! En zitten we soms daar in Nederland allemaal op te wachten? Ik in ieder geval in geen eeuwigheid!

In samenwerking met indebuurt Arnhem