Nederrijnpad: sneller fietsen door Arnhem en Oosterbeek

VideoARNHEM/OOSTERBEEK - Het Nederijnpad heet sinds woensdag de snelfietsroute die wordt aangelegd tussen Arnhem en Wageningen. 

Philip Hendricks uit Arnhem, studerend in Wageningen, bedacht de naam voor de route, waarvan woensdag weer een stukje werd opgeleverd.

Fietsstraat

Volledig scherm
Maarten Tjallingi (l) en naamgever Philip Hendricks (blauw wielershirt) proosten op het Nederrijnpad. Foto: Marc Pluim © Marc Pluim

De Klingelbeekseweg in Arnhem en de Benedendorpsweg in Oosterbeek tot aan de Jonkheer Nedermeijer van Rosenthalweg zijn ingericht als fietsstraat. De fietser is hier voortaan de belangrijkste weggebruiker, auto's zijn te gast. 

Oud-profwielrenner Maarten Tjallingi uit Arnhem mocht het naambordje van de fietsroute onthullen. Dat gebeurde langs de Benedendorpsweg, vlakbij het spoortunneltje naar de Klingelbeekseweg.

Investering

Als de route tussen het Roermondsplein in Arnhem en het 5 Mei Plein in Wageningen helemaal klaar is, meet deze 17,4 kilometer. Al met al vergt de hele route een investering van 5,7 miljoen euro. 

Quote

Het wordt aantrekke­lij­ker om de fiets te pakken

Anita Stienstra, provincie Gelderland

Anita Stienstra, projectleider snelfietspaden namens de provincie Gelderland, hoopt dat de route bijdraagt aan het terugdringen van files. ,,Voor wie in Arnhem of Wageningen werkt of studeert, wordt het aantrekkelijker om de fiets te pakken.'' 

De gemeente Renkum gaat bijhouden hoeveel autoverkeer nog van de route over de Benedendorpsweg gebruik maakt. Wethouder Jasper Verstand: ,,Indien nodig stellen we op een gedeelte eenrichtingsverkeer in.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.