Volledig scherm
Nick en Anke Pollmann tonen trots de bokaal op het podium in Chicago. © Global Innovation Award

Nick en Anke Pollmann uit Arnhem wereldwijd de beste in servies

ARNHEM  De Arnhemse specialist in serviezen 'Pollmann sinds 1890' mag zich sinds afgelopen weekend 'Global Honoree' van de internationale 'Global Innovation Award' GIA noemen. Dat is een prestigieuze Amerikaanse prijs voor winkels die zich als 'het beste van het beste' onderscheiden van andere winkels.

Anke en Nick Pollmann kregen de bokaal die hun winkel internationaal op de kaart zet in Chicago uitgereikt tijdens de International Home + Housewares Show

De GIA is een bekroning voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van huishoudelijke artikelen, kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus. 

Harrods

Aan de wedstrijd deden dit seizoen bijna dertig winkels uit de hele wereld mee. Naast Pollmann werden nog vijf andere winkels of winkelketens benoemd tot Global Honoree:  Harrods in Engeland, The Chopping Block USA in de Verenigde Staten , Manufactum in Duitsland en Tugo in Columbia. Eerder al kreeg Pollmann in de voorronde de Global Innovation Award voor Nederland.

7Straatjes

Quote

,,Ik heb me laten inspireren door de de kintsugi, een Japanse techniek om gebroken porselein te helen.''

Fons Kooymans, interieurarchitect

Pollmann verhuisde in 2016 van de Vijzelstraat naar de Kerkstraat in het winkelgebied de 7straatjes in Arnhem. Daar transformeerden zij hun voormalige magazijn  tot een winkel met een eigengereide uitstraling. 

De Arnhemse interieurarchitect 
Fons Kooymans toverde een lelijke gang met een garagedeur om in een authentieke winkel waar de rauwe uitstraling van de oorspronkelijke bedrijfsruimte speels werd opgenomen in de vormgeving. ,,Ik heb me bij de vormgeving van Pollmann laten inspireren door de de kintsugi, een Japanse techniek om gebroken porselein te helen.''  Dit alles met een knipoog naar de  robuuste renovatieprojecten in de wijk Chelsea in New York.  De combinatie van het bijzondere serviesgoed en de rauwe industriële vormgeving heeft de harten van de internationale jury veroverd.

Volledig scherm
Anke en Nick Pollmann tonen de oorkonde van de Global Innovation Award voor Nederland. Zoontje Joost kijkt mee. © Harry van der Ploeg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.