Niet één, maar twee auto's in de nieuwe Jansbeek

ARNHEM - De taxi die vanochtend in de Nieuwstraat de Jansbeek in Arnhem reed, blijkt niet de enige. Iets voor tweeën afgelopen nacht stuurde een automobilist zijn auto de net aangelegde beek in. Vier uur later stuurde een chauffeur zijn taxi de stroom in. Bij beide eenzijdige ongelukken raakte niemand gewond. 

,,Omdat het om eenzijdige ongelukken gaat doen we verder geen onderzoek'', zegt een woordvoerder van de politie. 

Beide auto's kwamen mogelijk van de Weerdjesstraat en reden pardoes de brug af het water in. Waarschijnlijk hielden beide automobilisten geen rekening met de nieuwe situatie. 

In de voorbije maanden heeft de gemeente Arnhem een soort gracht door het centrum aangelegd. Het gaat om de Jansbeek die tot in de achttiende eeuw dwars door Arnhem stroomde. 

Afgelopen woensdag is voor het eerst water door de beek gepompt. Omheiningen en hekwerken die langs delen van de Jansbeek moeten komen, zijn nog niet aangelegd. Volgende week zal de nieuwe beek door Arnhem officieel geopend worden.

Volledig scherm
De taxi in de Sint Jansbeek © Arnhems Hart
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.