Niet meteen hoger hek voor loopbrug na fiets op bovenleiding in Dieren

DIEREN - ProRail wil niet op voorhand een hekwerk op de loopbrug bij station Dieren plaatsen. Vandalen hebben afgelopen vrijdag vanaf de nieuwe loopbrug een fiets op de bovenleiding gegooid.

,,We hebben de zaak in onderzoek. Het is nog te vroeg om een beslissing te nemen over een hoger hekwerk of een overkapping. Vergeet niet dat dat enorm veel geld gaat kosten. Bovendien rekenen we op de inzet van gemeente en politie. Zij zijn er voor openbare orde en handhaving’’, zegt woordvoerder Aldert Baas van Prorail. 

Onbekenden hebben de fiets afgelopen vrijdagavond iets over negenen mogelijk vanaf de nieuwe loopbrug over het spoor in Dieren op de bovenleiding gegooid

Levensgevaarlijk

Een reizigerstrein en een goederentrein konden niet verder rijden. Het treinverkeer tussen Arnhem en Zutphen heeft daar ongeveer anderhalf uur last van gehad. 

De spoorwegbeheerder heeft maandag aangifte gedaan van vandalisme. ,,Maar het had natuurlijk veel erger kunnen aflopen. Wat was er gebeurd als een trein de fiets had meegesleurd en er mensen op het perron geraakt waren. Dit is levensgevaarlijke vorm van vandalisme’’, aldus Baas.

Schade

Volledig scherm
De fiets in de bovenleiding bij Dieren. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

De woordvoerder heeft niet eerder meegemaakt dat vandalen fietsen van een brug op een bovenleiding gooien. ,,Wij hopen dat de daders zich zullen melden. We onderzoeken of we de schade op hen kunnen verhalen. Er is een ploeg met incidentbestrijders ter plaatse geweest en moeten passagiers, die hinder hebben ondervonden, schadeloos stellen.’’

De politie heeft het incident in onderzoek. ,,Dit gaat veel verder dan baldadigheid. Op de bovenleiding staat stroom. Wat was er gebeurd als die was geknapt? Dit nemen we hoog op. We zoeken daarom getuigen van het incident’’, aldus een politiewoordvoerder.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.