Volledig scherm
Daniël Ceelen en echtgenote Annemarieke wonen sinds 2012 in een koopwoning in het Singelkwartier in Schuytgraaf. © John Bruinsma

Nieuwbouwwijk Schuytgraaf is voor meer dan de helft klaar

ARNHEM - Arnhems nieuwe stadsdeel Schuytgraaf is voor meer dan de helft gereed. Van de 6.200 woningen die er moeten worden gebouwd, zijn er nu 3.781 af.

Dat blijkt uit een tussenbalans van de gemeente Arnhem. De bouw van Schuytgraaf in Arnhem-Zuid begon dertien jaar geleden. De wijk moet uiteindelijk uit 25 buurten bestaan met elk zijn eigen karakter, die in etappes worden ontwikkeld. 

Nagenoeg alle beschikbare bouwkavels in Schuytgraaf zijn verkocht. Bij elkaar is die grond goed voor 4.000 woningen, waarvan een deel nog in aanbouw is. In het noorden en zuiden resteren dan nog een paar vlekken waar op dit moment nog geen concrete bouwplannen voor zijn.

Dit jaar 4.000 huizen

Het streven is in Schuytgraaf 6.200 woningen te bouwen, tot 2028. Eind dit jaar moet de 4.000ste er staan. Ten tijde van de bouwcrisis, zes jaar geleden, waren er zo'n 3.000 woningen klaar. ,,Mede door de toegenomen vraag op de woningmarkt is er weer schot gekomen in de bouw’’, zegt Kirsten van Rijen, projectleider namens de gemeente Arnhem.

Nieuwe buurten in ontwikkeling zijn Buurt Aan De Weide, in het zuiden tussen sportpark en de Amerikaanse Wijk, en Delta, een nieuwe buurt vlakbij station Arnhem-Zuid en het winkelcentrum. Ook de bouw van ecowoningen in het noorden van de wijk staat op de rol.

Een uitgebreide reportage over Schuytgraaf staat in De Gelderlander, op papier of in de e-paper

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.