Nieuwe buschauffeurs in de rij bij vervoerder Breng

videoARNHEM - Regionaal vervoerder Breng zette dit jaar voor het eerst de sociale media in om sollicitanten te werven die buschauffeur willen worden. Met succes, voor de 25 nieuwe functies kwamen meer dan 350 reacties. Een fractie van dat aantal mocht zaterdag op sollicitatiegesprek, met een rijtest.

12 reacties

 • Hennie Brouwer

  4 jaar geleden
  Mijn partner wilde ook op de bus. Maar helaas. Omdat hij suikerziekte heeft(al 10 jaar stabiel) moet hij jaarlijks gezondsheidsverklaringen overleggen van 3 specialisten + een keuring ondergaan. Kosten +/- 1500 euro. Zelf te bekostigen. Hij was enorm gemotiveerd. Spaargeld opzij gezet om droom te realiseren. Want UWV gaf niet thuis. Maar het vooruitzicht dat je jaarlijks rond de 1500 euro op moet hoesten om te kunnen blijven rijden werkt demotiverend. Zeker als het een tijdelijke of oproepbaan is en geen vooruitzicht op vast. Droom opgegeven omdat Nederland BV een omgekeerde wereld is geworden
 • SAKSENWEIMAR

  4 jaar geleden
  Het ging vroeger net iets anders bij het GVA. Eerst 1 a 2 jaar uitzendbureau, daarna 1 jaar contract met proeftijd daarna onbepaalde tijd. Zo wisten ze zeker dat ze de beste chauffeurs binnen kregen. Zo werd het kaf gescheiden. De meeste haken af omdat het een zware baan is. Onderschat het niet. Nu en ook toen kregen de kinderen van chefs wel direct een vaste baan. 
 • Desirea

  4 jaar geleden
  Ooit kon ik ook niet wachten om te klimmen op/in het grote spul.Nu ben ik bijna 60 en kijk terug op een tijd die mooi was en je met plezier je werk deed nu is dat aan het afnemen met allemaal toevoegingen waar een chauffeur knetter van word.Nog een doodsteek voor het transport is nu code 95 en als ervaren chauffeur om de paar jaar mijn kundigheid van 35 jaar(zonder schade!)te laten zien? nee dacht het niet.En een topsalaris wat velen denken?nee mijn opleiding,zelf bekostigd,heb ik nooit terugverdiend de hoogte van het salaris komt door veel vergoedingen en overuren maar het basisloon is laag.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Blijkt ook maar weer dat er genoeg mensen  zijn die willen werken .En de politiek en de zakenwereld met hulp van de omroepen maar klagen .Puur om de Nederlanders een doek voor de ogen te houden dat er geen personeel is in eigen land .UWV wordt wakker .en let ook meer op de artsen die te gemakkelijk jongen mensen afkeuren .Deze gasten krijgen uitkeringen daar moet een vrouw /man hard voor werken en zij lachen .Geld zeker ook voor jonge vrouwen die er nu in Nederland wel erg makkelijk mee weg komen .
 • Joris

  4 jaar geleden
  Als ze bij écht nieuwe goeie chauffeurs nodig hebben, dan nodigen ze mensen uit bij de afdeling Personeelszaken om de geschikte kandidaten een fatsoenlijk contract aan te bieden... voor tenminste één jaar met een wettelijke proeftijd en na deze periode een vaste baan met een écht salaris. - Maar ja, ze willen natuurlijk gewoon goedkoop personeel en geen zekerheden bieden... en maar klagen dat er geen goeie chauffeurs te krijgen zijn... 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.