Nieuwe mangrovehal Burgers' Zoo geopend

ARNHEM - Directeur van Burgers' Zoo Alex van Hooff en minister van Milieu in Belize Omar Figueroa hebben woensdagmiddag de officiële opening verricht van Burgers' Mangrove. Dat deden ze door gezamenlijk tientallen tropische vlinders los te laten vanuit een mand.

De mangrovehal vormt de nieuwe attractie van Burgers' Zoo. In de nieuwe hal vormen vlinders namelijk een belangrijke attractiewaarde, net als zeekoeien, wenkkrabben, vogels en vissen. 

LEES OOK: Hoe verhuis je een zeekoe? Nou, zo!

De Arnhemse mangrovehal is met 3.000 vierkante meter de grootste ter wereld. Een mangrove is een tropisch landschap op de grens van water en land, waar bomen op steltwortels leven in het zoute water. 

Figueroa was aanwezig omdat de mangrovehal is geïnspireerd op een mangrovegebied in Belize. Burgers’ Zoo beschermt dit gebied van 235 vierkante kilometer al 28 jaar samen met het Zwitserse vlinderpark Papiliorama. 

Volledig scherm
Opening Mangrovehal. Van links naar rechts: Heron Moreno (manager mangroveproject Burgers Zoo in Belize), Omar Figueroa (minister Belize), Bertine van Hooff, directeur Alex van Hooff van Burgers Zoo en Maarten Bijleveld van het vlinderpark Papiliorama (dat met Burgers Zoo het mangrovegebied in Belize ondersteunt). © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.