Volledig scherm
Mountainbikers in het nationaal park Veluwezoom. © MTB Clinics

Nieuwe mountainbikeroute door
nationaal park Veluwezoom

RHEDEN - Natuurmonumenten gaat voor het nationaal park Veluwezoom een nieuwe MTB-route (voor mountainbikers) maken. Het wordt een route waarop de gebruikers minder dan op de oude route te maken krijgen met recreanten als wandelaars, ruiters en gewone fietsers.

De oude route, die circa 20 jaar oud is en landelijke bekendheid geniet, wordt opgeheven.

Natuurmonumenten wil de bezoekersstromen in de komende jaren zoveel mogelijk scheiden. De nieuwe MTB-route wordt grotendeels over bestaande paden geleid, maar bijna nergens meer over paden waarover ook routes lopen voor andere recreanten. 

Hoe de route er precies uit komt te zien, wordt pas komend voorjaar bekendgemaakt. Eerst moet Natuurmonumenten nog een vergunning krijgen van de provincie. De nieuwe route kan dan eind 2018 of in 2019 in gebruik worden genomen. De lengte blijft 50 tot 60 kilometer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.