Nieuwe Sting Arnhem: licht, ruim en met vertrouwde, kleurrijke koepel

ARNHEM - Na een flinke opknapbeurt heeft winkelketen The Sting het oude Esprit-pand in de Roggestraat in gebruik genomen. Zo is er een einde gekomen aan bijna twee jaar leegstand. ,,Mensen zijn blij. We hebben heel veel positieve reacties ontvangen'', aldus bedrijfsleidster Eva Knol (29).

Volledig scherm
The Sting in Arnhem. © Gerard Burgers

Licht, ruim en met de vertrouwde, kleurrijke koepel van glas-in-lood bij de entree.  Eind vorig jaar begon de renovatie waar tot en met 2016 Esprit was gevestigd en tot de eeuwwisseling Peek & Cloppenburg. ,,Er moest heel veel gebeuren.  De volledige inrichting is nieuw, net als de lichtkoepel die je in veel Sting-panden terugziet'', vertelt Knol.

Robbin (26) en Tessa (25) uit Oss zijn onder de indruk van de nieuwe Sting in Arnhem, die circa 2.900 vierkante meter winkeloppervlakte telt. ,,In Oss hebben we ook een Sting, maar daar is alleen vrouwenkleding verkrijgbaar'', vertelt Robbin. ,,De winkel in Oss is ook veel kleiner'', vult Tessa haar vriend aan.

Online concurrentie

De heropening van het pand op de hoek van Het Land van de Markt is een lichtpuntje in sombere tijden voor winkeliers, die last hebben van toenemende online concurrentie. Warenhuis Topshelf, op korte afstand van de nieuwe Sting, sloot begin deze maand de deuren.

Bij The Sting in Arnhem werken circa dertig mensen. Knol verwacht dat er snel enkele vacatures komen. ,,We zijn afgelopen donderdag geopend en sindsdien is het elke dag druk. Het kan zijn dat het nieuwigheid is, maar deze locatie is veel beter dan de oude in het Musiskwartier, waar minder doorloop was.''

Quote

Het is elke dag druk. Het kan zijn dat het nieuwig­heid is

Eva Knol, bedrijfsleider The Sting

Ook al is het deze zaterdag druk, dringen is het niet. ,,De winkel is ruim en niet volgepropt. Ik vind vooral het licht prettig'', aldus de Barbantse Tessa.

The Sting is in 1982 opgezet door Brabander Herman Franzen en telt anno 2018 tientallen vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Engeland. De entree van de nieuwe winkel in Arnhem is sfeerbepalend, vertelt Chiel (27) uit Arnhem. ,,Als je binnenkomt, dan zie je veel mooie details en alles is netjes afgewerkt. Deze winkel is echt af.''

The Sting heeft het Musiskwartier verlaten. Wie daar de plek inneemt van de kledingzaak, is nog niet bekend. Het pand staat te huur.

Volledig scherm
Opening The Sting in de Roggestraat in Arnhem. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.