Volledig scherm
Modenimf tegen kledingverspilling. © MIND YOUR FASHION FOOTPRINT

Nimfen protesteren tegen verspilling van kleding op station Arnhem

ARNHEM - Modeontwerper en kunstenaar Ageethe Groenendaal alias Pixelpolly protesteert donderdagmiddag tegen de verspilling van kleding in de hal van Arnhem Centraal.  

Dat gebeurt met  een optocht van nimfen, gekleed in 'trash-fashion' van hergebruikte kleding en accessoires. ,,De bedoeling is de reiziger een liefdevol gevoel mee te geven’’, vertelt Groenendaal. ,,Kunst met een mooie boodschap!’’

De performance 'MIND YOUR FASHION FOOTPRINT' is opgezet in samenwerking met Awearness Fashion. Het is onderdeel van de reizende expositie FACE TIME van stichting Kunst en Cultuur in Beweging, die de stations versiert met schilderijen. 'Kleding is een groot onderdeel van onze footprint', zo verklaren de organisatoren van Mind You Fashion Footprint. ,,Een derde van onze aangeschafte kleding wordt niet gebruikt en een gedeelte ervan eindigt op de afvalberg. Er is overproductie en de meeste kleding wordt geproduceerd in landen in de Derde Wereld, waar de omstandigheden van de werknemers uitermate slecht zijn.’’ 

De nimfen tonen tijdens hun modeshow aan dat hergebruikte kledingstukken ook mooi zijn en dat ze bijdragen aan een beter milieu. Het geheel wordt ondersteund door make-up artieste Annabelle van Gorcom en muziek  van Divya Boon.

De modeshow start om 16.00 uur en eindigt een uur later.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.