Nog even geen parkeerplaatsen op pleintje aan Infanteriestraat Arnhem

ARNHEM - Het plan voor tien nieuwe parkeerplaatsen op een pleintje aan de Infanteriestraat in de Arnhemse buurt Saksen Weimar staat even op pauze. Vanwege bezwaren in de buurt heeft de gemeente besloten eerst andere mogelijkheden te onderzoeken.

De parkeerruimte is nodig voor de bouw van het omstreden 'Torentje van Vivare' op het voormalige kazerneterrein. De Raad van State zette eerder een streep door het bouwplan voor het woongebouw na protest van tientallen omwonenden. Inmiddels wordt gewerkt aan een nieuw plan.

Bewoners van de Infanteriestraat voelden zich afgelopen zomer overvallen door het voornemen tien extra parkeerplekken aan te leggen. Over de plaats waar die moesten komen, was juist afgesproken dat die leeg zou blijven, betoogden omwonenden.

Volledig scherm
Infanteriestraat in wijk Saksen Weimar. Pleintje moet parkeerplek worden, tot ongenoegen van omwonenden. © Marco Bouman/De Gelderlander

Bezwaren

Nadat een dozijn bezwaren was ingediend, besloot de gemeente Arnhem de zaak nog eens te onderzoeken. ,,Inmiddels zijn we met de projectontwikkelaar en de gemeente door de buurt gelopen", zegt buurtbewoonster Maria Roosen. Zij onderbrak haar vakantie om in actie te komen tegen het plan.

De Arnhemse heeft al zo'n honderd handtekeningen opgehaald van mensen die het eerste plan niet zien zitten. Roosen is blij dat de gemeente de bezwaren van de buurt serieus neemt. ,,Maar het was natuurlijk fijner geweest als we eerder in gesprek waren gekomen. Dat had een hoop gedoe gescheeld."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.