Volledig scherm
Gerrie Elfrink © Gerard Burgers

Nu wél woningen in Arnhemse school het Palet

ARNHEM - Behalve woonruimte voor zeven vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen voor Nederland komen er ook appartementen voor ouderen in het voormalige schoolgebouw van Het Palet in de Arnhemse wijk Hoogkamp.

Dat is het resultaat van gesprekken van wethouder Gerrie Elfrink met vertegenwoordigers uit de buurt. Hij moest opnieuw op pad van de gemeenteraad, die in juli concludeerde dat een eerder plan geen recht deed aan de wijkactieplannen voor de Hoogkamp.

In gesprek
De wijk was al enkele jaren in gesprek met de gemeente over huisvesting voor ouderen uit de wijk in Het Palet aan de Witsenstraat. Eigenaar Portaal had hier geen plannen voor.

Sociale huur
In tweede instantie komt er woonruimte, maar wel in de sociale huursector. Daar heeft de wijk niks aan, concludeert Leendert Combée (VVD). „De ouderen op de Hoogkamp hebben over het algemeen een huis te verkopen. Zij komen niet in aanmerking voor sociale huur.”

Volgens de VVD’er heeft Elfrink wel mensen op de Hoogkamp gesproken, maar niet de goede. „Met het wijkplatform is geen contact geweest.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.