Constant Kusters voor zijn woining in de Arnhemse wijk Geitenkamp.
Volledig scherm
Constant Kusters voor zijn woining in de Arnhemse wijk Geitenkamp. © Marc Pluim

NVU wil verbod op praten in vreemde talen op straat in Arnhem

ARNHEM - Constant Kusters van de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie wil dat de gemeente Arnhem boetes gaat uitdelen aan mensen die op straat of op schoolpleinen een vreemde taal spreken. 

'Het is een van de grootste ergernissen van de Arnhemmers dat al die'vreemdelingen onderling in hun eigen taal communiceren', verklaart Kusters in het onlangs afgeronde verkiezingsprogramma van de NVU voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart in Arnhem. 

'Hier praat men Nederlands, klaar!' Hij wil de gemeentewet voor dit doel met strikte regels aan passen.  Alleen voor toeristen wil Kusters 'uiteraard' een uitzondering maken. 

'Rode SP Keizer'

Kusters verheugt zich nu al over zijn deelname aan de verkiezingen ook al heeft hij tot nu toe nog geen enkele zetel binnen kunnen slepen.  Hij richt zijn pijlen in het programma vooral op wethouder Gerrie Elfrink, die hij 'de Rode SP Keizer' en de 'kwade heerser'van Arnhem  noemt. 

Als het aan Kusters ligt, wordt de Nelson Mandelabrug ogenblikkelijk omgedoopt tot Willem Alexanderbrug. 'We  willen geen brugnaam hebben die refereert aan een voormalig communistische terrorist', meldt hij in het verkiezingsprogramma. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.