Volledig scherm
Entree van de Primark in Arnhem. © Marc Pluim

OM: half jaar cel voor veelpleger die geslachtsdeel liet zien in Primark Arnhem

ARNHEM - Justitie wil dat een 25-jarige asielzoeker uit Syrië negen maanden - waarvan drie voorwaardelijk - de cel in gaat, nadat hij de afgelopen jaren in de regio Arnhem liefst dertien strafbare feiten zou hebben gepleegd. 

Zo toonde hij zijn geslachtsdeel in het Arnhemse filiaal van modeketen Primark, trapte hij in Renkum in op een stapvoets passerende auto en bedreigde hij hulpverleners van het COA in Arnhem-Zuid.

Dat bleek maandag in de rechtbank van Arnhem. De man, die achtereenvolgend in Arnhem en in Renkum verbleef, verscheen maandag niet in de rechtszaal. Half maart verdween hij uit het zicht van de instanties, nadat zijn voorlopige hechtenis eerder al was geschorst. Inmiddels zou hij in de Duitse stad Leipzig vertoeven, zo vermoedt justitie.

Puberaal

Zijn raadsvrouwe verscheen wel ter zitting. Zij betoogde dat de meeste feiten als 'puberaal gedrag' konden worden gekwalificeerd: ,,Cliënt zocht steeds de grens en ging daar soms overheen. Daarbij spelen ook zijn achtergrond en migratiestress een rol. Naar zijn mening wordt hij in Nederland onvoldoende opgevangen.’’

De officier van justitie noemde het gedrag van de man respectloos en zeer onfatsoenlijk: ,,Vooral de doodsbedreigingen die hij heeft geuit naar hulpverleners gaan veel te ver. Daaruit blijkt dat hij de in Nederland geboden hulp absoluut niet op waarde weet te schatten.’’

De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak.    

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.