Feestvierders in Park Sonsbeek in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Feestvierders in Park Sonsbeek in Arnhem. © Persbureau Heitink

Omwonenden Sonsbeek blij met actie tegen overlast: ‘We hebben drie slapeloze nachten achter de rug’

ARNHEM - Omwonenden van Sonsbeek in Arnhem reageren met opluchting op de afsluiting van het park na elf uur ‘s avonds en het bijbehorend alcoholverbod na achten. Ze drongen eerder al aan aan op drastische preventieve maatregelen. ,,Alles staat en valt met strakke handhaving”, benadrukt Jan Eikelboom, initiatiefnemer van een handtekeningenactie in de buurt die veel bijval kreeg. ,,Nu komt het erop aan.”

5 reacties

 • Karel Koning

  1 jaar geleden
  Dat mensen een drankje nemen is ok. Dat ze daarbij dikke lol hebben is een dikke plus. Maar dat drank en lol overlast gaat geven is minder. Ook deels de schuld van het college die toelaat dat er openlijk drank gebruikt mag worden in het park. Lauwersgracht staan diverse borden dat men geen alcohol mag nuttigen dus waarom in park Sonsbeek ook niet? Het park is openbare ruimte en wanneer men aan openbare ruimte denkt zou gewoon alcohol thuis moeten laten dat telt ook voor de binnenstad.
 • Gert-Jan

  1 jaar geleden
  Lekker naïef H.E.M.Arts. Er is schijnbaar geen plezier meer zonder alcohol en drugs. Ook even de rotzooi mee naar huis nemen s.v.p. Er is wel heel veel misgegaan bij de opvoeding bij een gedeelte van deze jeugd. Ook het slappe hap beleid is een oorzaak.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Jongeren willen uit. Uitgaan kan ook aangepast worden aan de omstandigheden. Ga bijv. eerder op pad en maak gebruik van de uren tussen 18.00 en 23.00 uur in o.a. het Sonsbeekpark. Gezelligheid is niet voorbehouden na elven in de avond en ook zonder alcoholische drank en drugs kun je het samen leuk hebben.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Muggenzifters houd je altijd. Ik ben blij dat het aangepakt wordt.
 • Joris Goedbloed

  1 jaar geleden
  Begrijpelijk dat er actie genomen is, alleen heeft men de Corona nood verordening gebruikt om dit te kunnen doen en dat is niet de juiste juridische weg. Dit betekent dat als de verordening gestopt word dit ook geld voor snachts afsluiten van Sonsbeek park. Daar is namelijk ooit de APV regeling voor bedacht. Kennelijk komt het politiek beter uit dit zo te doen. Wettelijke regels zijn niet om gebruikt te worden zoals het uitkomt en helemaal niet als deze een heel ander doel dienen...
 1. Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onacceptabel’
  PREMIUM

  Arnhem moet schipperen met een zomer vol overlast: ‘Dat mensen niet kunnen slapen, is onaccepta­bel’

  Om te voorkomen dat Arnhem een zomer vol overlast te wachten staat, kondigt burgemeester Ahmed Marcouch maatregelen aan. Op diverse plekken in de stad was het in de afgelopen tijd al raak. Uitgelaten jongeren namen bezit van Sonsbeekpark, strandjes en kades rondom de Rijn, vaak tot diep in de nacht. ,,Dat mensen niet meer kunnen slapen rond Sonsbeek vind ik onacceptabel’ zegt Marcouch. Vier brandhaarden op een rij.

In samenwerking met indebuurt Arnhem