Het Democratiefestival langs de Waal in Nijmegen in 2019
Volledig scherm
PREMIUM
Het Democratiefestival langs de Waal in Nijmegen in 2019 © Tom Hessels

Ondanks kritiek trekt Gelderland wéér tienduizenden euro’s subsidie uit voor Democratiefestival

ARNHEM/ NIJMEGEN - De tweede versie van het Democratiefestival, in september in Nijmegen, krijgt 150.000 euro van de provincie Gelderland. Dat is opvallend, omdat na de zwaar bekritiseerde eerste versie van het evenement werd geconcludeerd dat er minder subsidie moest komen. Het Rijk betaalt het leeuwendeel van het festival. 

13 reacties

 • Pieter Zeeuw

  6 maanden geleden
  @Theo. Per 1 juni 2021 is de Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 afgelopen. Deze kan alleen nog opnieuw worden ingezet na advies van RvS en goedkeuring van 1e en 2e kamer. Maar er wordt weer druk naar geitenpaadjes gezocht, net zoals de snelle wet aanpassing bij de avondklok, om verlenging af te dwingen in combinatie met een nieuwe Tijdelijke wet Toegangsbewijzen. Dat is de staand praktijk, geen proportionaliteit en subsidiariteit maar machtspolitiek onder het mom van Covid-19.
 • Theo Cools

  6 maanden geleden
  Anneke Dijk, last van tunnelvisie?
 • Pedro Kantor

  6 maanden geleden
  Voor dat geld mogen er wel een heel blik PVV'ers, JA21'ers en Forum wappies worden uitgenodigd, anders wordt het zeker een links D66 feestje.
 • A I Anders

  6 maanden geleden
  Waarom worden mijn reacties niet geplaatst? Daar zou ik wel eens een antwoord op willen hebben.
 • Theo Cools

  6 maanden geleden
  Zolang er een voedselbank nodig is en veel clubs/verenigingen financieel aan de grond zitten is dit toch wel een heel rare manier van gemeenschapsgeld weg gooien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.