Harry Flisijn toont trots de oorkonde bij de Yad Vashem onderscheiding voor zijn ouders. Achter hem (vlnr) Nira Starets van de Israëlische ambassade, Lex Nathans, dochter Jopie Herings-Hennevanger van zijn 'onderduikouders' in Zwolle en Max Nathans.
Volledig scherm
Harry Flisijn toont trots de oorkonde bij de Yad Vashem onderscheiding voor zijn ouders. Achter hem (vlnr) Nira Starets van de Israëlische ambassade, Lex Nathans, dochter Jopie Herings-Hennevanger van zijn 'onderduikouders' in Zwolle en Max Nathans. © Rolf Hensel

Onderduikers eren hun redders met Yad Vashem in de Arnhemse synagoge

VideoARNHEM - De Joodse familie Nathans uit Arnhem dook in de Tweede Wereldoorlog onder om te ontkomen aan vervolging en deportatie. Ze overleefden de Holocaust op een hele reeks schuiladressen in Nederland. De gebroeders Lex, Max en Bram eerden vanmiddag in de synagoge in Arnhem vier mensen uit gezinnen in Zwolle. De Israëlische Yad Vashem onderscheiding werd uitgereikt.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.