Volledig scherm
De raadzaal in het Arnhemse stadhuis. © Rolf Hensel

Onderhandelingen kunnen in Arnhem nu echt beginnen

ARNHEM - De gesprekken over een nieuwe coalitie in Arnhem kunnen nu echt gaan beginnen. De agenda is helder, het huishoudboekje ook, in het vervolg moet de inhoud aan bod komen. 

Quote

We willen af van de klassieke
tegen­stel­ling coalitie-oppositie

Cathelijne Bouwkamp, GroenLinks

In een drietal gesprekken hebben de onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA onder leiding van GroenLinks-formateur Tom van der Lee de thema's bepaald die een fundament moeten vormen onder het 'akkoord op hoofdlijnen' dat ze willen smeden.

,,Het gaat goed. Het loopt", zegt Cathelijne Bouwkamp, fractieleider van GroenLinks, Arnhems grootste partij. Maandagavond zijn de onderhandelaars bijgepraat over de financiële situatie van de gemeente Arnhem, zoals het in de eerste gesprekken ook vooral ging over 'praktische zaken'.

Zaterdagochtend wordt in en om het Arnhemse stadhuis een 'Stadsbijeenkomst' gehouden waarin Arnhemmers binnen diverse thema's hun zegje kunnen doen over de toekomst van de stad. 

Eengezindheid

Zaterdag 28 april zijn de fractievoorzitters van de andere acht partijen in de gemeenteraad uitgenodigd om hun visie te geven. Vervolgens willen de vier onderhandelende partijen onderzoeken op welke punten eensgezindheid heerst in de Arnhemse raad, legt Bouwkamp uit.

,,We willen een akkoord op hoofdlijnen, zodat er een goede samenwerking kan ontstaan in de hele gemeenteraad. Voor die hoofdlijnen zoeken we input", aldus de GroenLinks-leider. ,,We willen af van de klassieke tegenstelling tussen coalitie en oppositie. We vinden een breed draagvlak echt belangrijk."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.