Ondernemers Renkum moeten zelf de schouders er onder zetten

RENKUM - Nu de gemeente reclamebelasting heeft ingevoerd in het centrum van Renkum is het aan de ondernemers om de schouders er echt onder te zetten.

Dat stelt voorzitter Chris Jongboer in zijn nieuwjaarstoespraak voor de ondernemersvereniging Renkum Centrum. De vereniging wil het geld inzetten voor de promotie van het Renkumse winkelhart.

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
© Tamara Reijers

,,We staan voor een keuze, meer schouders eronder of inhuren van krachten. Dat laatste is zeer kostbaar terwijl het eerste ons meer mogelijkheden zal bieden. Maar dan moeten die extra schouders zich wel melden’’, aldus Jongboer die daarmee duidelijk een oproep doet aan de ondernemers in het Renkumse dorpshart om actief mee te doen aan de Renkum-promotie. 

,,Dat dit een noodzaak is, behoeft geen betoog. Alle omliggende plaatsen liggen op de loer om kopers naar zich toe te trekken en dat zal Renkum niet toe mogen staan. Daarom is gezamenlijk optrekken van het grootste belang'', aldus Jongboer in zijn nieuwjaarstoespraak. 

Blauwe zone

Ook sprak Jongboer de wens uit voor een blauwe parkeerzone. Ook in Renkum is het soms zoeken naar een parkeerplaats, vooral omdat er veel langparkeerders op plaatsen dicht bij winkels staan. Een blauwe kaart, waarbij parkeren gratis blijft maar wel aan een maximum tijd is gebonden, zou dat probleem kunnen verhelpen.

Tenslotte sprak Jongboer de wens uit om tot een Renkum Spaarkaart te komen. ,,Maar ook daar moet draagvlak voor zijn, we werken er nog aan. We hebben hoge verwachtingen van 2018, maar er moet nog veel gebeuren. Wacht daar niet mee, maar begin morgen'', aldus Jongboer.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.