Drukte en chaos in de Steenstraat in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte en chaos in de Steenstraat in Arnhem. © Gerard Burgers

Ongeduld in onveilige Steenstraat; petitie om drukke verbinding autoluw te maken

ARNHEM - Het is de ‘leukste en meest interessante straat van Arnhem’, maar de Steenstraat kent ook vele problemen. Een handtekeningenactie moet bewoners een stem geven en vraagt om extra en snélle maatregelen. ,,De straat glijdt steeds verder af.”

7 reacties

 • Peter Sinon

  1 jaar geleden
  "Shared space" is de bron van de ellende. Steenstraat, Roggestraat, Looierstraat, Gele Rijdersplein, Willemsplein, Stationsplein. Zie daar een aaneengeregen speelplaats voor egotrippende verkeersideologen. Het verhoogt de dynamiek enorm, het bijbehorend basaal gevoel van onveiligheid verdraagt zich niet met de relatieve rust waarin winkelen en horeca gedijen. Probeer deze stadszone eens te doorkruisen met kleine kinderen. Ook een wethouder of ambtenaar kan dit bedenken.
 • Kinko de Wous

  1 jaar geleden
  De gemeente doet uitsluitend aan symboolpolitiek, maar pakt de kern van het probleem niet aan. Bizar dat de halve Steenstraat inmiddels bestaat uit Thaise massagepaleizen (waar niemand komt voor een massage) en belwinkels (waar niemand komt voor een telefonie-oplossing). Dit kan alleen maar als de gemeente de vestiging daarvan toestaat. Hetzelfde geldt voor de huidige verkeersinrichting, wat overigens niet alleen aan de Steenstraat een issue is, maar ook elders in de wijk.
 • Wolfman .

  1 jaar geleden
  Basisprincipe van het zgn Shared Space verkeersconcept is dat als verkeersruimtes zijn ingericht als verblijfsruimte, ze niet in de eerste plaats geïnterpreteerd zullen worden als verkeersruimte. Daar ligt de grote denkfout bij de Steenstraat, want het is gewoon een belangrijke verkeersader..... Dan werkt Shared Space niet en creëer je juist chaos en gevaarlijke situaties. De gemeente zou hiervoor aansprakelijk gesteld moeten worden voor het bewust in gevaar brengen van verkeersdeelnemers
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Met dank aan de ambtenarij die deze inrichting zo geweldig vonden. Die zg n. Shared space is het domste wat je kunt bedenken. En jawel het is wederom gelukt.
 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  Het simpelste is gewoon teruggaan naar de situatie zoals het een paar jaar geleden nog was. Gewoon de voetgangers, fietsers en auto's uit elkaar halen, zoals het hoort. Dat er een geflipte ambtenaar komt met het idee dat het theoretisch ook anders kan betekent niet altijd dat je het ook anders moet doen. De scheiding functioneert in Nederland al vele jaren, dan moet je niet proberen het wiel opnieuw uit te vinden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem