Ontreddering groot na fatale brand op woonwagenkamp

ARNHEM - De bewoners van de woonwagenkampen in Arnhem zijn geschokt door de fatale brand in een woonwagen aan de Ir. Molsweg in Arnhem-Zuid. Daarbij kwam woensdagochtend een vierjarig jongetje om het leven.

Ook voor de hulpdiensten is het overlijden van het kind een grote klap, zegt brandweerwoordvoerder René Bierman. Terwijl de technische recherche onderzoek doet naar de oorzaak van de brand, praten manschappen van de hulpdiensten met elkaar na.

Hectiek

Volledig scherm
In een woonwagenkamp aan de Ir. Molsweg in Arnhem is brand uitgebroken in een chalet. © GinoPress

De brandweer zette alles op alles om slachtoffers te voorkomen, maar het vierjarige jongetje kon niet op tijd uit de brandende en hevig rokende woonwagen worden gered. In de hectiek vlak na de brand, die even na achten uitbrak, meldde de brandweer ten onrechte even dat er een meisje was omgekomen. De vier andere gezinsleden hebben rook ingeademd en zijn dan al naar het ziekenhuis gebracht.

Vlak na het uitbreken van de brand is nog veel onduidelijk. Een toegesnelde oom van het slachtoffer is enige tijd in de veronderstelling dat het om een nichtje gaat. ,,Ik heb gehoord dat ze is overleden, maar of het klopt weet ik niet. Ik hoop van niet", zegt de Arnhemmer, die zoals veel toegesnelde woonwagenbewoners elders in de stad woont.

Hechte gemeenschap

Zij proberen een steun te zijn voor de ontredderde gezinnen uit de 14 woonwagens op het kampje, dat vanwege de brand in allerijl moest worden ontruimd. Zij wachten in spanning op nieuws. Sommigen nog in nachtjapon of pyjama, anderen op blote voeten. De woonwagenbewoners vormen een hechte gemeenschap. Familie staat op nummer 1.

Als het vuur geblust is, mogen de eersten weer terug naar hun woning. Een monteur van Liander arriveert om gas en elektriciteit af te sluiten, zodat de uitgebrande woonwagen veilig kan worden onderzocht, de Dierenambulance neemt twee omgekomen honden en een kat mee.

Volledig scherm
Op het woonwagenkamp Ir. Molsweg zijn bewoners verslagen na de brand waarbij een 5-jarig jongetje omkwam. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Na leven in opvanghuizen en prostitutie kijkt Tatanka (20) vooruit: ‘Nu kent heel Nederland mijn verhaal’
    PREMIUM

    Na leven in opvanghui­zen en prostitu­tie kijkt Tatanka (20) vooruit: ‘Nu kent heel Nederland mijn verhaal’

    ARNHEM - Wat een narigheid zich in één mensenleven kan ontvouwen. Tatanka Hodes (20) uit Arnhem krabbelt op uit een jeugd waar slechts een enkeling zich iets bij voor kan stellen. Als deelnemer aan het NPO programma Dreamschool geniet ze inmiddels bekendheid. In het programma wordt een groep schoolverlaters door bekende Nederlanders gestimuleerd aan de ontwikkeling van hun leven te werken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.