Volledig scherm
De ontsnapte oehoe. © Foto van Facebookpagina Dierenambulance

Ontsnapte oehoe Nemo vliegt al negen weken rond in Renkum

RENKUM - Oehoe Nemo die sinds maandag rondvliegt in de omgeving van het bos rond Quadenoord bij Renkum is een ontsnapt exemplaar. Het dier blijkt al negen weken geleden ontsnapt te zijn.

Volgens medewerker Thijs Devlin van de Dierenambulance Nederrijn is aan leren riempjes bij de poten te zien dat het geen wilde oehoe betreft. De Dierenambulance plaatste op de eigen Facebookpagina een oproep, opdat de eigenaar zich zou melden. Die is inmiddels bekend. De grote uil is van een man uit Eindhoven. Devlin: ,,Hij heeft sinds het dier negen weken geleden ontsnapte al een aantal pogingen gedaan het dier te vangen, maar vergeefs. Een collega-valkenier is nu stand-by mocht de oehoe gesignaleerd worden.’’ 

De riempjes die een valkenier normaal gesproken gebruikt bij het hanteren van zijn dier, zijn nu gevaarlijk voor de vogel: de kans is aanwezig dat de oehoe daarmee achter een tak blijft hangen en komt te overlijden.

De Dierenambulance hoort graag van mensen waar de vogel zich op dit moment bevindt. Het advies luidt om niet te proberen het dier zelf te vangen: 'Het is belangrijk dat hij niet opgejaagd wordt en blijft zitten waar hij zit.' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.