Volledig scherm
Impressie van (deel) creatieve corridor op het Roermondsplein in Arnhem, onder Nelson Mandelabrug, ook Oude Kraan © Buro Poelmans Reesink landschapsarchitectuur

Onvrede over opnieuw indienen plan Creatieve Corridor

ARNHEM  - 'Heel droevig', vindt de VVD. 'Zeer mager', oordeelt de ChristenUnie. Arnhem Centraal vindt het 'geen stijl'. In de Arnhemse gemeenteraad is brede onvrede over de gang van zaken rond het plan voor een Creatieve Corridor onder en bij de Nelson Mandelabrug.

Verantwoordelijk wethouder Gerrie Elfrink kreeg vorig jaar september de opdracht van de gemeenteraad opnieuw in gesprek te gaan met maker Peter Struycken van kunstwerk 'Blauwe golven' en deskundigen. Doel was uit te vinden of het kunstwerk kan worden gecombineerd met de ideeën voor de Creatieve Corridor.

Het college van burgemeester en wethouders concludeerde eerder deze week na gesprekken met betrokkenen van niet en dient het oorspronkelijke plan opnieuw in bij de gemeenteraad. Het idee is de 'Blauwe golven' te vervangen door groen. Verder is er ruimte voor onder meer Showroom Arnhem 2.0, een skatevoorziening en een parkeergarage.

Onvrede

ChristenUnie en VVD nemen geen genoegen met de gang van zaken. Ze willen zo snel mogelijk een debat in de gemeenteraad. Niet zozeer over het plan, maar wel over de gespreksronde van de afgelopen maanden en de manier waarop B en W met de uitkomsten omgaan. Ook bij PvdA, GroenLinks en Arnhem Centraal is daarover onvrede.

Volgens Peter Nijenhuis van actiegroep Behoud Blauwe Golven is 'niet constructief gewerkt'. Bewoners van de Du Soleilflat aan de Oude Kraan - waar Struyckens kunstwerk 'Grauwe golven' wordt genoemd - zijn de discussie intussen meer dan zat. Zij willen meer groen en liefst zo snel mogelijk, zegt woordvoerder Albert Oost: ,,Wij zullen blij zijn als de 'Blauwe golven' worden gesloopt.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.