Volledig scherm
Het interieur van een politieboot. © Raphaël Drent

Oosterbeker (49) nog vast voor bootongeval Vinkeveense Plassen

OOSTERBEEK - Een 49-jarige man uit Oosterbeek, die zondagochtend is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk bootongeval op de Vinkeveense Plassen, zit nog vast. De politie denkt dat de Oosterbeker op een boot zat die doorvoer na een aanvaring waarbij zaterdagavond 2 mannen uit Leusden om het leven kwamen.

Rond 22.45 uur botsten 2 boten nabij eiland 8 in de Vinkeveense Plassen. Op 1 van de boten zaten 4 mannen uit Leusden. 2 mannen van 51 en 42 jaar overleden ter plaatse. De andere 2, (47 en 44 jaar) bleven ongedeerd.

Oosterbeker
De schipper van de andere boot voer weg. Na een zoekactie met onder andere een politiehelikopter, boten en jetski's van de politie werd de beschadigde boot gevonden bij een huis in Vinkeveen. 3 personen die zich in de woning bevonden, waaronder de Oosterbeker, zijn aangehouden op verdenking van dood door schuld en het verlaten van een plaats van een ongeval.

De andere 2 zijn een 53-jarige vrouw en een 23-jarige man uit de gemeente Nieuwkoop.

Vast
De Oosterbeker zit nog vast. De man en vrouw uit Nieuwkoop zijn zondag vrijgelaten. Zondagavond zijn 30-jarige man een een 26-jarige vrouw uit Amstelveen aangehouden. Het drietal wordt er van verdacht van dood door schuld en het verlaten van de plek van het ongeval. Volgens getuigen voeren ze zonder licht met hoge snelheid.

Aan het roer
Onderzoek moet aantonen wie op de boot was tijdens het ongeval. Ook de vraag wie er tijdens het ongeval aan het roer zat moet nog worden beantwoord.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.