Andijvie met gehaktbal bij het stamppotbuffet tijdens de jaarlijkse begrotingsvergadering van de gemeente Arnhem? Voortaan alléén als die bal vegetarisch is, of de eters moeten speciaal om een beschuitstuiter van vlees vragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Andijvie met gehaktbal bij het stamppotbuffet tijdens de jaarlijkse begrotingsvergadering van de gemeente Arnhem? Voortaan alléén als die bal vegetarisch is, of de eters moeten speciaal om een beschuitstuiter van vlees vragen. © Entertainment by DPG Media

Op het stadhuis in Arnhem is de gehaktbal uit en de vegabal in, met dank aan GroenLinks

ARNHEM - GroenLinks heeft dan toch zijn zin: op het stadhuis in Arnhem wordt vegetarisch eten de norm en komt vlees alleen op het menu als daar uitdrukkelijk om is gevraagd.

25 reacties

 • Joseppe Greuters

  2 jaar geleden
  Knettergek, er moet altijd een keuze zijn..... en dat is er nu niet. Nu wordt het je min of meer opgedrongen. Ik zou lekker buiten de deur een balletje halen. Of een broodje tartaar bij Slagerij De Haas. En hem heerlijk op het werk opeten....of mag dat dan ook niet meer.....
 • H.W.M. Galle

  2 jaar geleden
  Moedig initiatief van GL. en natuurlijk volkomen terecht. In het kader van de kanteling die we nu beleven is dit een logische ne zeer verdedigbare stap. Er is niks mis met vega(n) voedsel. Integendeel. Voedzaam, gezond, zonder aanklevend dierenleed. Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die na de vreselijke beelden uit het slachthuis Gosschalk nog steeds een merkwaardige voorkeur blijken te hebben het eten van iets waar ooit een hart in heeft geklopt en wat heeft geleden en onnodig is gestorven.
 • Frits Van der Velden

  2 jaar geleden
  Hoop dat de kiezers op Groen Links destijds zich de ogen uit het hoofd schamen. Wat club is dit. Vertrouwen in lokale politiek rent achteruit, dus straks niet huilen als de opkomst zo laag is.
 • Hans de Graaf

  2 jaar geleden
  En binnenkort moeten alle snackbars in Arnhem vega worden... let maar op, daar zorgt Groen Links wel voor.
 • m bruijn

  2 jaar geleden
  Wat een gedram weer van een minderheid.

In samenwerking met indebuurt Arnhem