Volledig scherm
Directeur Willem Bijleveld van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem bekijkt met een aantal kinderen de presentatie in het kader van de Canon van Nederland. © Marina Popova

Openluchtmuseum wint trofee van miljoenensite

ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum is winnaar geworden van de DagjeWeg.NL Award 2017. In de publieksverkiezing van het Edese bedrijf eindigde het Arnhemse museum vóór het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn en het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur.

De strijd om de trofee begon twee maanden geleden met tien genomineerden, geselecteerd uit de meer dan 7.000 uitstapjes tellende database van het bedrijf. Het publiek kon via internet een stem uitbrengen voor de nummers 1, 2 en 3. Van de tien genomineerden kreeg het NOM met bijna 25 procent van de stemmen de meeste Nederlanders achter zich.

De trofee is vrijdag uitgereikt aan Carola van der Woude van het NOM. Dat vierde 
vorige maand al feest omdat de prestigieuze Canon van Nederland werd geopend. 

Dagjeweg.nl belicht al zeventien jaar plekjes in Nederland die het bezoeken waard zijn. Ruim twaalf miljoen mensen bezoeken jaarlijks de site. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.