Jan van der Meer
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van der Meer © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Ophef over GroenLinks-gedeputeerde in promotiefilmpje van energiebedrijf Vattenfall

videoARNHEM -  Verschillende tegenstanders van biomassacentrales hebben de afgelopen week bij de gemeente Arnhem én de provincie Gelderland geklaagd over de verschijning van gedeputeerde Jan van der Meer in een filmpje van energiebedrijf Vattenfall (voorheen NUON). De provincie is zich van geen kwaad bewust.

19 reacties

 • Provincie Gelderland

  9 maanden geleden
  De gedeputeerde was niet in dienst van het openbaar bestuur maar ten tijde van het filmpje in een andere werkkring waar publiek private partijen: bestuur en bedrijven met elkaar samenwerken om een warmtenet te realiseren. Er is dus geen sprake van belangenverstrengeling. Daarnaast stimuleert de overheid voortdurend bedrijven om stappen te maken in de energietransitie zodat we schone en duurzame energie hebben over twintig en dertig jaar en de klimaatdoelen halen.
 • Provincie Gelderland

  9 maanden geleden
  De gedeputeerde was niet in dienst van provincie Gelderland toen het filmpje is gemaakt zoals ook in het artikel is vermeld. Er is dus geen sprake van dat dit niet zou mogen of kunnen. De suggestie van belangenverstrengeling is derhalve onjuist.
 • Ook

  9 maanden geleden
  Daar lijkt het wel op want groen flinks wil mara niet toegeven dat het hele idee van biomassacentrales inmiddels achterhaald is.
 • Ook

  9 maanden geleden
  Nee, daarmee is het niet afgedaan.Vattenfall had dit filmpje niet meer mogen gebruiken nadat VAN DE MEER helaas gedeputeerde is geworden.
 • Provincie Gelderland

  9 maanden geleden
  De gedeputeerde was op dat moment niet in dienst van het openbaar bestuur.
 1. Korenmarkt maakt zich op voor 
ongeremd dansen met toegangstest: ‘Dit wordt voor iedereen wennen’
  PREMIUM
  6

  Korenmarkt maakt zich op voor ongeremd dansen met toe­gangstest: ‘Dit wordt voor iedereen wennen’

  ARNHEM Stappen en ongeremd dansen en feesten tot in de kleine uurtjes: het kan vanaf zaterdag weer in Nederland met coronatoegangstest. Op de Korenmarkt in Arnhem wagen zeker zes pioniers zich aan de herrijzenis van het onbekommerde nachtleven: Aspen Valley, Freaky Piano Bar, Loft, Bar XO en Sportsbar 't Huys. De rest kijkt nog even de kat uit de boom en kiest voor borrelen op de anderhalve meter.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.