Jan van der Meer
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van der Meer © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Ophef over GroenLinks-gedeputeerde in promotiefilmpje van energiebedrijf Vattenfall

videoARNHEM -  Verschillende tegenstanders van biomassacentrales hebben de afgelopen week bij de gemeente Arnhem én de provincie Gelderland geklaagd over de verschijning van gedeputeerde Jan van der Meer in een filmpje van energiebedrijf Vattenfall (voorheen NUON). De provincie is zich van geen kwaad bewust.

19 reacties

 • Provincie Gelderland

  2 jaar geleden
  De gedeputeerde was niet in dienst van het openbaar bestuur maar ten tijde van het filmpje in een andere werkkring waar publiek private partijen: bestuur en bedrijven met elkaar samenwerken om een warmtenet te realiseren. Er is dus geen sprake van belangenverstrengeling. Daarnaast stimuleert de overheid voortdurend bedrijven om stappen te maken in de energietransitie zodat we schone en duurzame energie hebben over twintig en dertig jaar en de klimaatdoelen halen.
 • Provincie Gelderland

  2 jaar geleden
  De gedeputeerde was niet in dienst van provincie Gelderland toen het filmpje is gemaakt zoals ook in het artikel is vermeld. Er is dus geen sprake van dat dit niet zou mogen of kunnen. De suggestie van belangenverstrengeling is derhalve onjuist.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Daar lijkt het wel op want groen flinks wil mara niet toegeven dat het hele idee van biomassacentrales inmiddels achterhaald is.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Nee, daarmee is het niet afgedaan.Vattenfall had dit filmpje niet meer mogen gebruiken nadat VAN DE MEER helaas gedeputeerde is geworden.
 • Provincie Gelderland

  2 jaar geleden
  De gedeputeerde was op dat moment niet in dienst van het openbaar bestuur.

In samenwerking met indebuurt Arnhem