Volledig scherm
Demonstratie Koerden in Arnhem tegen de bezetting van de stad Afrin. © Jeroen van Rooijen

Opnieuw demonstratie Koerden in Arnhem tegen bezetting Afrin

ARNHEM - Opnieuw hebben Koerden in Arnhem gedemonstreerd tegen de Turkse bezetting van de Koerdische grensstad Afrin in Syrië. Zaterdag trok een groep door de straten met vlaggen en spandoeken. 

Het was de derde Koerdische demonstratie die aan de oorlog om Afrin was gewijd. Op 20 januari bombardeerde de Turkse luchtmacht de stad. 

In Arnhem demonstreerden Koerden toen op 31 januari. Dat gebeurde opnieuw na de inname van de stad door de Turken en pro-Turkse Syrische rebellen op 18 maart. De meeste inwoners van Afrin hadden hun stad toen al verlaten. Zij vluchtten naar ander Koerdisch gebied in het noorden van Syrië. 

  1. Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem zet als eerste robot in bij littekenoperaties
    PREMIUM

    Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem zet als eerste robot in bij litteken­ope­ra­ties

    ARNHEM - Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft als eerste in Nederland patiënten met een littekenbreuk geopereerd met behulp van de operatierobot Da Vinci. Door gebruik te maken van de robot kunnen de grotere breuken van de buikwand nu ook met een kijkoperatie worden hersteld. Er zijn hooguit enkele minuscule sneden in de buik nodig. Omliggend weefsel wordt zo zoveel mogelijk gespaard. Bij een gewone operatie snijden chirurgen de buik volledig open.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.