Drukte voor de ICE in de Duitse stad Stuttgart
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte voor de ICE in de Duitse stad Stuttgart © Christoph Schmidt/dpa

Opnieuw slaan hogesnelheidstreinen Arnhem Centraal over: ‘Geen excuses, niks, zoek het maar uit’

ARNHEM - De hogesnelheidstrein ICE heeft afgelopen week tot tweemaal toe onaangekondigd station Arnhem Centraal overgeslagen. Het ging om ICE’s met eindbestemming Basel, die maar éénmaal per dag rijden. Gedupeerden klagen op Twitter, de Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat door het stof.

8 reacties

 • bart verplak

  3 maanden geleden
  Als je een hogesnelheidstrein bent, kun je natuurlijk niet overal stoppen.
 • Kenneth Tharmaratnam

  3 maanden geleden
  @A.M. Berben: Ook dat is anno 2022 niet meer uit te leggen dat er nog altijd te Bad Bentheim van locomotief gewisseld moet worden terwijl er al sinds de jaren '70 uitstekende elektrische locomotieven bestaan die kunnen rijden op 1500v gelijkspanning, 25Kv wisselspanning 50Hz, 15KV wisselspanning 16 2/3Hz en desgewenst 3000v gelijkspanning. Gelukkig komt er nu wel zeer spoedig nieuw rijtuig materieel voor de Intercity Berlijn, onlangs vond de presentatie plaats.
 • Eelco de Boer

  3 maanden geleden
  A.M. Berben heeft ergens de klepel horen luiden. Het "PABK" treinstel heet in werkelijkheid een "PBKA" treinstel (wat staat voor Parijs, Brussel, Keulen, Amsterdam). Dat is echter een Thalys en die komen niet stil te staan bij Zevenaar, want daar rijden ze niet in een reguliere dienstregeling. De treinstellen die hier wel rijden zijn ICE 3M (Baureihe 406).
 • A.M. Berben

  3 maanden geleden
  In aansluiting op Kenneth Tharmaratam: in de videoclips die door de dienst incidentbestrijding van ProRail worden geprodeceerd is regelmatig te zijn dat er zo'n Duits PABK treinstel blijkt te zijn gestrand bij Zevenaar waar het Duitse stroomnet overgaat op het Nederlandse. Kennelijk levert dit regelmatig problemen op. Ik kan me dus wel iets voorstellen bij wat hij schrijft. NS gaat extra Vectrons leasen die meerdere spanningssoorten aankunnen, om daarmee tijdwinst te boeken richting Berlijn.
 • Ron Krabben

  3 maanden geleden
  Wat stupide

In samenwerking met indebuurt Arnhem