Volledig scherm
Eldenaar Derk-Jan Hulstein (links) krijgt een schijf van de blauwspar uit zijn voortuin als aandenken. De boom krijgt een kort tweede leven als kerstboom in Schuytgraaf. © Marc Pluim

Overbodige spar wordt openbare kerstboom in Arnhem

ARNHEM - Een naaldboom die jaren aan de Bingelradestraat in de Arnhemse wijk De Laar Oost stond, verhuist deze donderdag naar het Croydonplein in Arnhem-Zuid. Daar krijgt-ie een tweede leven als kerstboom.

Arnhem doet het al een jaar of vijftien: particulieren die van een flinke naaldboom af willen, kunnen die begin december door de gemeente laten ophalen. Misschien wordt het dan de kerstboom voor Musis, of het Nijmeegseplein.

Schuytgraaf

Woensdag verhuisden al de eerste naaldbomen. Eldenaar Derk-Jan Hulstein had zijn blauwspar er speciaal nog een jaartje voor laten staan. De boom vrolijkt tijdens de feestdagen Schuytgraaf op. 

Te groot

Op De Brink in Elden staat ook al een kerstboom, maar deze is omgezaagd in Elst. Dit tot verbazing van Hulstein, die op amper een steenworp van De Brink woont. De verklaring is simpel, zeggen ze bij de gemeente Arnhem: de Eldense boom was te groot voor Elden. ,,Een boom van dat formaat past in Schuytgraaf beter.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.