Volledig scherm
De panter met haar jongen in het verblijf in Burgers' Zoo. © Burgers' Zoo

Pantermoeder eet tweede jong op in Burgers' Zoo

ARNHEM - De moeder van de twee Sri Lankaanse panters die op nieuwjaarsdag werden geboren in dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem, heeft haar tweede jong opgegeten. Dat meldt Burgers' Zoo woensdag. Het andere pantertje overleed een week geleden al.

Oorzaak van het overlijden van het eerste jong was volgens de dierentuin dat de moeder zich met name op het andere kind richtte. Dat is nu opgegeten. 

Verrassing

Voor Burgers' Zoo komt het gedrag van de moeder als een verrassing. Het tweede jong leek goed te drinken en de moeder leek het jong te accepteren, aldus het park. Op de tiende dag na de geboorte was er ineens alleen geen jong meer te zien in het kraamverblijf via een livestream.

Nadat enkele dierverzorgers een kijkje namen in het kraamhok, bleek het tweede jong te zijn opgegeten. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is voor Burgers' Zoo onduidelijk. 'De plotselinge ommekeer in het gedrag is moeilijk te reproduceren.'

'Altijd spannend'

De twee jonge panters vormden de eerste dracht van de moeder. Volgens Burgers' Zoo is een eerste worp 'altijd spannend'. Of een pantervrouw haar jongen accepteert en groot kan brengen, is namelijk altijd maar de vraag. De dierentuin heeft goede hoop dat de panter in de toekomst opnieuw jongen op de wereld kan zetten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.